Zázvor obsahuje éterické oleje, zázvorovou silici a štiplavě ostrou látku zvanou gingerol.
Používá se v asijské kuchyni,
při přípravě masových i zeleninových pokrmů.
Přidává se...
Plody koriandru jsou Aromatické kuličky,
mají nasládlou a současně štiplavou chuť.
Hojně se užívá v indické kuchyni, ale své místo má i v e středomořské kuchyni.
Využívá se při...
Bazalka je neodmyslitelně spojena s italskou kuchyní, rajčaty a mozzarelou.
Používá se ke kořenění zeleninových nebo masových polévek,
do omáček, karbanátků, salátů, na pizzu,...
Sušené listy vavřínu vznešeného nazývané bobkový list jsou významným kořením, které se používá například do smetanových omáček včetně svíčkové, do polévek a kyselých...
Kardamom je řazen mezi nejdražší koření světa.
Používá se ke kořenění a aromatizaci pokrmů a nápojů.
V asii jsou obvyklé čaje s kardamomem, populární je kardamom i pro ochucení...
Mleté sušené listy vavřínu vznešeného nazývané bobkový list jsou významným kořením, které se používá například do smetanových omáček včetně svíčkové, do polévek a kyselých...