Kardamom zrno
Kardamom je koření získávané ze semen několika druhů rostlin z rodů Elettaria a Amomum z čeledi zázvorníkovitých. Oba rody jsou původem z Indie (největší producent...
Kardamom zrno
Kardamom je koření získávané ze semen několika druhů rostlin z rodů Elettaria a Amomum z čeledi zázvorníkovitých. Oba rody jsou původem z Indie (největší producent...
Kardamom je koření získávané ze semen několika druhů rostlin z rodů Elettaria a Amomum z čeledi zázvorníkovitých. Oba rody jsou původem z Indie (největší producent až do konce 20. století), Pákistánu, Bangladéše, Bhútánu, Indonésie a Nepálu.
Německý pěstitel kávy Oscar Majus Kloeffer začal kultivovat indický kardamom v Guatemale před první světovou válkou; do roku 2000 se tato země stala největším producentem a vývozcem kardamomu na světě.
Lusky Elettaria jsou světle zelené, zatímco Amomum má lusky větší a tmavě hnědé.
Vzhled a barva: světle až tmavě hnědá zrna kardamomu
Použití v kuchyni: dochucovadlo do pokrmů i nápojů, indická kuchyně, vánoční cukroví, do mase, do čaje i kávy.
Kardamom byl znám u Řeků či Římanů, kteří ho žvýkali, aby měli čisté zuby a svěží dech.
Zdravotní účinky: pomáhá uvolnit žaludeční křeče zmírňuje pálení žáhy zvyšuje chuť k jídlu pomáhá udržovat pravidlný srdeční rytmus pomáhá při nevolnosti a bolesti hlavy při hubnutí zlepšuje zrak zlepšuje funkci ledvin
Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde
Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.