Výroba: na 100g smažené cibule bylo spotřebováno 240g cibule čerstvé
Použití v kuchyni: na plněné brambory a špekové knedlíky, pod pečená masa a omáčky
Historie a současnost: Pochází ze západní Asie, z Afganistanu, Pákistánu a Iránu. Cibuli pěstovali již staří Sumerové 4000 let před naším letopočtem. Cibule je dvouletá až vytrvalá rostlina, pěstuje se v mnoha odrůdách a využívá se její cibule i nať.
Zdravotní účinky: Obsahuje řadu vitamínů, minerálů a jejich solí. Stimuluje, vyvažuje činnost žláz, odbourává tuky, je vhodná při nechutenství, arterioskleróze, potížích při zažívání, astmatu, zánětu močového měchýře, cukrovce, zácpě a při vysokém tlaku. Červená cibule také snižuje křehkost cévních stěn.
Nutriční hodnoty na 100g: energetická hodnota 590 kcal tuky 44 g z toho nasycené mastné kyseliny 21,24 g sacharidy 42 g z toho cukry 8 g bílkoviny 6 g vláknina 5,4 g sůl 1,5 g
Náš tip: Přidejte si smaženou cibulku do míchaných vajec nebo hrachové polévky! Pochutnáte si!
Recept:
Chlupaté knedlíky s kysaným zelím a smaženou cibulí uzený špek, smažená cibule, listová petržel
V rendlíku orestujeme špek. Vmícháme najemno sekanou listovou petrželku. Přidáme zelí, ochutíme cukrem a solí a pod poklicí zvolna dusíme doměkka. Posypeme smaženou cibulkou.
Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde
Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.