Je mírně nakyslý a hodně výrazný, proto je třeba s ním zacházet opatrně. Používá se převážně v indické, mexické a arabské kuchyni.
Podporuje normální trávení a pomáhá udržovat...
Je mírně nakyslý a hodně výrazný, proto je třeba s ním zacházet opatrně. Používá se převážně v indické, mexické a arabské kuchyni.
Podporuje normální trávení a pomáhá udržovat...
Je mírně nakyslý a hodně výrazný, proto je třeba s ním zacházet opatrně. Používá se převážně v indické, mexické a arabské kuchyni.
Podporuje normální trávení a pomáhá udržovat normální hladinu glukózy v krvi.
Použití:
Do zeleninových, rýžových a luštěninových pokrmů. Vhodný na dochucování polévek a různých dušených pokrmů. Používá se např. při nakládání zeleniny a sýrů. Často se používá s hořčičnými semínky na počátku vaření - opéká se na rozpáleném tuku a pak teprve se přidávají ostatní ingredience. Pomáhá při přejídání, po těžkých pokrmech. Je vhodný k přípravě hůře stravitelných nebo hutných pokrmů. V Indii se s ním koření kari, čočka a rýžové pokrmy. V kuchyni v arabských zemích se používá do salátů, na Méchoui a na Kebab.
SPECIFIKACE:
Složení: řimský kmín mletý
Objem: 100 g
Země původu: Pakistán
NUTRIČNÍ A ENERGETICKÁ HODNOTA:
Výživové údaje na 100 g:
Energetická hodnota: 1569 kJ/ 375 kcal
Tuky: 22 g, z toho nasycené mastné kyseliny: 2 g
Sacharidy: 44 g, z toho cukry: 2 g
Bílkoviny: 18 g
Soli: 0,42 g
Další autentické suroviny, které jsou nepostradatelnou součástí indické a asijské kuchyně:
Hotová indická jídla
Dochucovací pasty
Asijské potraviny
Mohlo by se hodit: 6 tipů, kam přidat indické směsi koření
Snažíte se v kuchyni experimentovat?
Jaké jsou základní suroviny indické kuchyně?
Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.