Healing Nature Bio Skořice celá 50 g

BIO koření Skořice v bio kvalitě do teplých nápojů, k dochucení sladkých a ovocných jídel, kompotů atd.    DLE ÁJURVÉDY: Skořice je radžasické koření, je sladká, hořká,...
50 Kč
Doprava 89 Kč,Do 2 týdnů
Doporučená nabídka ParkFit
Do obchodu
Seřadit:

Nejlevnější nabídky (1)

Healing Nature Bio Skořice celá 50 g
Do 2 týdnů • 1 varianta89 Kč80 % • 309 recenzíDalší informace

Popis produktu

BIO koření Skořice v bio kvalitě do teplých nápojů, k dochucení sladkých a ovocných jídel, kompotů atd.    DLE ÁJURVÉDY: Skořice je radžasické koření, je sladká, hořká,...

Parametry produktu

Druh koření
skořice
Bio
ano

Parametry produktu

Druh koření
skořice
Bio
ano

Popis produktu

BIO koření

Skořice v bio kvalitě do teplých nápojů, k dochucení sladkých a ovocných jídel, kompotů atd.    DLE ÁJURVÉDY: Skořice je radžasické koření, je sladká, hořká, ostrá, ohřívá, vyrovnává všechny tři dóši.  

Složení: skořice pravá* (Cinnamomum verum) *z ekologického zemědělství    Země původu: Indie  

Hmotnost: 50 g    Baleno v ČR.     

Níže pár výborných receptů z knih od Ivy Georgievové, které můžete zakoupit zde.  

Teplý jablečný kompot  

Oloupaná nakrájená jablka, skořice, kardamom, hřebíček, třtinový cukr, můžeme přidat i lžičku ghí.  

Oloupaná a nakrájená jablka, také zbavená jádřinců, dáme spolu s kořením, cukrem a vodou vařit. Za chvilku je hotový a kromě báječné chuti máme i provoněný byt.    Jablíčkové knedlíky (množství je asi na 3 porce)   6 středních jablek, 1 lžíce ghí, 1 lžíce třtinového cukru, skořice, ½ až 2/3 hrnku vody, 1 hrnek pohankové krupice.

Jablka oloupeme, nastrouháme a dáme s cukrem, ghí, skořicí a vodou vařit. Jakmile jsou měkká, přidáme pohankovou krupici a pomalu mícháme až je krupice uvařená. Odstavíme a necháme dojít, měli bychom mít hmotu podobající se tužší kaši.

Z mírně vychladlého tvoříme knedlíky, nebo škubánky. Podáváme s tvarohem, cukrem a ghí. Lze je také ohřát na ghí. Jedná se o lahodné, ale syté jídlo, které se hodí do očistných diet.  

Jáhlový koláč s tvarohem (množství je na pekáč)  

Těsto: Propláchnuté jáhly (1 hrnek) dáme s 2 hrnky vody a špetkou soli vařit. Vaří se krátce (jako rýže cca 5 až 10 minut) a nechávají se v zakrytém hrnci dojít. Po uvaření je necháme mírně zchladnout, odebereme asi ¼ (tu použijeme později na svrchní část koláče) a do zbylého přidáme 0,5 kg tvarohu, ⅓ hrnku třtinového cukru, 1 lžičku prášku do pečiva (bezfosfátového). Tuto směs poklademe na dno ghím vymazaného pekáče.  

Náplň: Oloupaná a nastrouhaná jablka (10 až 15 kusů), rozinky (2 lžíce), nakrájené mandle (2 až 3 lžíce), skořice, třtinový cukr (asi 3 vrchovaté lžíce, zde přizpůsobit sladkosti jablek), ghí (3 lžíce). Vše smícháme a poklademe na těsto. Dáme péci (160 stupňů). Po cca 15 až 20 minutách přidáme vrchní vrstvu.  

Vrchní vrstva: Uvařené jáhly (¼ z původního množství), 2 kusy bílků, 2 vrchovaté lžíce tř. cukru. Bílky vyšleháme do pěny (postupně přidáváme cukr) a smícháme je s jáhly a vložíme na náplň a krátce vše dopečeme.  

Koláč můžeme jíst ještě teplý, ale i po vychladnutí výborně chutná. Hodí se do diet, kdy máme chuť na něco sladkého a jemného. Místo jablek je možné použít i meruňky.

Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jejich 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.