World Herbs Kardamom celý černý 500 g

Kardamom černý celý Kardamom je koření získávané ze semen několika druhů rostlin z rodů Elettaria a Amomum z čeledi zázvorníkovitých. Na rozdíl od zeleného kardamonu, který je...
788 Kč
Doprava 59 Kč,Do 3 dnů
Doporučená nabídka Esperit
Do obchodu
Seřadit:

Nejlevnější nabídky (1)

Do 3 dnů • 1 varianta59 Kč3 recenzeDalší informace

Popis produktu

Kardamom černý celý Kardamom je koření získávané ze semen několika druhů rostlin z rodů Elettaria a Amomum z čeledi zázvorníkovitých. Na rozdíl od zeleného kardamonu, který je...

Parametry produktu

Výrobce

Parametry produktu

Výrobce

Popis produktu

Kardamom černý celý

Kardamom je koření získávané ze semen několika druhů rostlin z rodů Elettaria a Amomum z čeledi zázvorníkovitých.

Na rozdíl od zeleného kardamonu, který je považován za "chladící" koření, černý kardamom je "oteplovací" koření. Je proto základem každé garam masala s hřebíčkem, skořicí a černým pepřem. Semena mají dechovou vůni a chuť měkkého dřeva s kouřovoým, zemitým nádechem. Používají se pro příjemnou hloubku směsi masala a koření v tandoori stylu.

Černý kardamom, také známý jako hnědý, větší, dlouhý nebo nepálský kardamom, z druhu Amomum subulatum, pochází z východního Himálaje a obvykle se pěstuje ve východním Nepálu, Sikkimu a částech oblasti Darjeeling v Západním Bengálsku (Indie) a jižním Bhútánu.

Zdravotní tvrzení týkající se léčivé rostliny kardamovníku obecného ve formulaci předložené Evropské komisi ke schválení (on hold): Normální činnost kardiovaskulárního systému. Normální činnost trávicího traktu. Normální činnost ledvin, močový systém. Přirozená obranyschopnost - imunitní systém. Normální činnost nervové soustavy. Normální funkce dýchacího systému.

Kardamom černý je u nás známý také pod lidovým názvem egyptský pepř a mouřenínský pepř. Už Řekové a Římani ho používali jako koření i léčivo. Na dálném východu se kardamom přidává do tradičních pokrmů, místní ho mají rádi i v čaji nebo kávě. Chuť kardamomu je těžší, dá se snadno rozpoznat jeho kouřové aroma. Ve vaší kuchyni ho zkuste přidat k masu, do polévek, marinád, skvěle oživí asijskou kuchyni.

  • Vůně a chuť: těžší dřevitá chuť s nádechem uzeného
  • Použití v kuchyni:do indických jídel, nápojů, tučná masa, skopové, hovězí, do asijských jídel - vývar, dušené maso
  • Složení: černý kardamom.

Skladovat v chladu, suchu a chránit před světlem.

Vlastnosti: Nutno uvést žádné nutriční hodnoty.

Kardamom černý je u nás známý také pod lidovým názvem egyptský pepř a mouřenínský pepř. Už Řekové a Římani ho používali jako koření i léčivo. Na dálném východu se kardamom přidává do tradičních pokrmů, místní ho mají rádi i v čaji nebo kávě.

  • Balení: 50 g
  • Země původu: Indie

Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jejich 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.