Skořice mletá
Použitá část rostliny: mletá kůra
Vzhled a barva: sypká bez hrudek, světlehnědé barvy
Vůně a chuť: intenzivní aromatická kořeněná vůně, kořeněná hořkavá a...
Skořice mletá
Použitá část rostliny: mletá kůra
Vzhled a barva: sypká bez hrudek, světlehnědé barvy
Vůně a chuť: intenzivní aromatická kořeněná vůně, kořeněná hořkavá a...
Vzhled a barva: sypká bez hrudek, světlehnědé barvy
Vůně a chuť: intenzivní aromatická kořeněná vůně, kořeněná hořkavá a sladká chuť
Použití v kuchyni: Do sladkých pokrmů, do pečiva, cukrářských výrobků, do masitých pokrmů se přidává v asijské, latinskoamerické, arabské a španělské kuchyni.
Historie a současnost: Skořicovník má původ v Asii. Plantáže bývají poblíž povodí, protože rostlina potřebuje hodně vláhy k růstu.
Zdravotní účinky: Má schopnost zahřát lidské tělo vnitřně a rozproudit krev, pomáhá při cukrovce, má dezinfekční a antibiotické účinky.
Alergen: může obsahovat stopové množství alergenu hořčice a celeru.
Náš tip: Udělejte dětem na oslavu skořicové sušenky!
Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.
Skořice je taková jemnější, hořčí, vysušenější, ale o to lépe stravitelnější. Nejvíce se hodí do tvarohových a jogurtových mixů, na buchty, do koláčů, nebo vlastnoručně vyráběných zákusků.